מדריכים ודפי מידע
- אופציות לעובדים
- איך להשקיע בחברות הנכונות
- איך מתחילים להשקיע בשוק ההון
- השוואה בין תיק השקעות בניהול עצמי לתיק השקעות מנוהל
- חיקוי מדד המחירים לצרכן
- לעבוד בשוק ההון
- מהי תעודת סל
- ניתוח טכני של תעודות סל
- סוגי תעודות סל
- שאלות נפוצות
- תעודות סל כנגד האינפלציה
- תעודות סל פופולאריות
- השקעה בתעודות סל – מה חשוב לדעת
חברות השקעות ישראליות
מידע כללי על האתר
תעודות סל כנגד האינפלציה
ישנם גופים המאגדים מניות מאותו תחום על מנת ליצור את התשואה הגבוהה ביותר. בתקופת משבר, משקיעים רבים נוטים למכור את המנייה אותה הם מחזיקים, מתוך פחד שהחברה תתרסק והם יאבדו את כל כספם. תעודת סל באה להקנות את מרחב הביטחון עבור המשקיע, שכן בתעודת סל ישנם מספר רב של מניות מאותו התחום ולכן גם אם חברה אחת תתרסק יש חברות אחרות שיעלו.
מהי אינפלציה?
מצב בו יש עליית מחירים מתמשכת - האינפלציה גורמת לשחיקת ערך הכסף מול השימושים שלכם עם הכסף. בעקבות עליית האינפלציה, תשואת ההשקעה בשוק נפגעת גם היא. כך למשל אם התשואה שלכם הינה 5% והאינפלציה היא 4% הרי שהרווח האמיתי שלכם הוא אחוז אחד.
מדוע מומלץ להשקיע בתעודות סל דווקא כשיש אינפלציה?
תעודות הסל נוצרות במטרה להשיג את התשואה הגבוהה ביותר, כאשר המטרה היא מעל לרמת האינפלציה הצפויה. בתעודות סל ניתן להשקיע לאורך שנים בלי הלחץ של מחיקת הכסף - זאת משום שמדובר באוסף של חברות ולכן גם אם חברה אחת תקרוס, הרי שההשפעה לא תהיה גורלית על ההשקעה משום שזו חברה אחת מתוך כמה חברות. לכן, בהשקעה מסוג זה ניתן להישאר מספיק זמן על מנת שנשיג את תשואות השוק ולא נלחץ למכור את ההשקעה שלנו ברגע שיש ירידות.
כאמור בתקופה של אינפלציה גדולה יש פחד בשוק מפני חוסר וודאות, ועל כן אנשים מעדיפים להוציא את כספם משוק ההון ולשמור אותו קרוב לחזה. במצב כזה נוצר מצב של קיבוע ההפסד שכבר נצבר וכנראה ניכנס שוב לשוק כאשר הוא כבר יהיה למעלה. דווקא במצב כזה, כאשר תישארו בפנים עם תעודות הסל, תוכלו להמשיך ולקנות במנות קטנות כל עוד המחיר נמוך ממחיר הקנייה, ובכך לנצל את כל העלייה חזרה של התעודה.
כיצד ניתן להתגונן מפני האינפלציה?
בזכות מגוון סוגי השקעות בבורסה ניתן לשמר את ערך הכסף ולהגן עליו מפני שחיקת האינפלציה בהסתמך על מספר ערוצי השקעה ברמות סיכון שונות -
- השקעה שנעשית דרך קרנות נאמנות
- קרנות נאמנות - השקעה ישירה במכשירים פיננסיים שלמעשה עוקבים אחר האינפלציה ובכך נהנים מעליית האינפלציה
- השקעה בתעודות סל הצמודות למדד, כגון: "תל בונד 40 / תל בונד 20"
- השקעה בתעודות סל העוקבות אחר אג"ח ממשלתיות
-
השקעה בסיכון גבוה הרבה יותר מאשר אג"ח צמודי מדד
השקעה בסחורות:
ישנן תעודות סל שמשקיעות במגוון רחב של סחורות שמשתמשים בהן ביום יום, חברות אנרגיה ונפט - זאת במטרה לנצל את עליית המחירים הרוחבית של הסחורות הללו ובכך לנצל את האינפלציה ולהגדיל את התשואה על הכסף. מדובר באסטרטגיה ייחודית של גידור סיכונים, אך יחד עם זאת זה מחייב לתכנן היטב את ההשקעה ולהיות קשובים לשינויים ולפעול לפי רחשי השוק.
לסיכום, ישנן תנודות בערך הכסף, אל מול המוצרים שאותם אנחנו צורכים על בסיס יום יומי. במצב בו המשכורת אינה עולה באותו קצב של עליית המחירים יש צורך לנקוט בפעולות השקעה על מנת שניתן יהיה להמשיך לקנות את אותו סל מוצרים.